Kerstconcert

Vrijdag 22 december 2023, 20:00 uur

Kerstconcert

Een Spaans-Italiaans kerstconcert met vroegbarokke liederen van o.a. Domenico Obizzi (rond 1620), José Marín (1619 – 1699) en Stefano Landi (1590 – 1639) gecombineerd met middeleeuwse Sefardische liederen.

Kerstconcert

  • Programma nader te bepalen.
Sopraan

Channa Malkin

Biografie volgt later.
Barokgitaar

Izhar Elias

De in Culemborg woonachtige Izhar Elias is een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (renaissance, barok en vroeg negentiende eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. Izhar gaf tal van concerten in Europa, Rusland, Zuid-Oost Azië, Australië en de VS. Hij ontving de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt. Als solist werkte hij met orkesten als het Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest en Amsterdam Sinfonietta. Sinds september 2019 is Izhar als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Izhar Elias heeft een indrukwekkend aantal albums op zijn naam. In oktober 2020 werd zijn dertiende album uitgebracht: 'Schubert's Guitars', samen met gitarist
Fernando Riscado Cordas, gespeeld op bijzondere gitaren uit de tijd van Schubert. In januari 2021 kwam zijn veertiende album uit: 'Le Plaintif', met Franse barokmuziek door zijn ensemble Cordevento.

Kaartverkoop

Kaarten voor het kerstconcert zijn binnenkort te verkrijgen via boekhandel Tomey in Culemborg, of nu al online:

Koop online kaarten
Boekhandel Tomey