Lyrata: Engelse muziek voor gambaconsort

Zondag 16 juni, 14:30 uur

Engelse muziek voor gambaconsort

Uit de vocale kerkmuziek ontstond halverwege de zestiende eeuw in Engeland het gambaconsort: de samensmelting van klank van meerdere viola da gamba’s. De Fantasia’s voor gambaconsort van Henry Purcell die u o.a. hoort op dit concert worden algemeen gezien als het hoogtepunt van het Engelse consort-repertoire.

Engelse muziek voor gambaconsort

  • Programma nader bekend te maken.
Viola da gamba

Mieneke van der Velden

In 2016 trad Hed Yaron Meyerson toe tot het Rotterdams Philharmonisch Orkest als 1e assistent-concertmeester. Hij is viooldocent aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Recent was hij te gast bij het Antwerp Symphony Orchestra en het Orkest van de 18e Eeuw en nam hij deel aan concerten van de Rotterdam Chamber Music Society. In de International Bach Competition in Leipzig (2018) ontving hij de 3e prijs en was de enige prijswinnaar die het programma op barokviool speelde.
Viola da gamba

Alex Baker

Biografie volgt.
Anna Lachegyi
Viola da gamba

Anna Lachegyi

Biografie volgt.
Viola da gamba

Stefan Woudenberg

Henriëtte Wirth speelt piano, klavecimbel, fortepiano en barokharp en is musicoloog. Als pianist speelt zij solo en is ze sinds 2009 lid van het Arcadië Trio en vormt samen met Pablo Gregorian het liedduo art.song. Als barokharpiste is ze lid van ensemble L'Olivastro. Daarnaast is ze klaveciniste van het ensemble La Favorita. Sinds 2007 is Henriëtte verbonden aan de Universiteit Utrecht als docent piano en klavecimbel aan het universitair cultureel centrum Parnassos.

Kaartverkoop

Kaarten zijn binnenkort te verkrijgen via boekhandel Tomey in Culemborg, of nu al online:

Koop online kaarten
Boekhandel Tomey