Deelnemende musici

Anders Muskens

Anders Muskens

Klavecimbel

Anders studeerde moderne piano in Edmonton, Alberta en vervolgens fortepiano en klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op dit moment doet hij een promotieonderzoek over de toepassing van achttiende-eeuws retorisch acteren op de muzikale uitvoeringspraktijk. Ook componeert en improviseert hij in 18e-eeuwse stijl. In 2016 richtte hij Das Neue Mannheimer Orchester op, een orkest dat zich toelegt op galant repertoire. Hij experimenteert ook met instrumentontwerp van historische hobo’s, en is afgestudeerd in elektrotechniek.

Anna Lachegyi

Anna Lachegyi

Viola da gamba, barokcello

Anna Lachegyi speelt barokcello en viola da gamba, zowel solistisch als in verschillende ensembles. Na haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Mieneke van der Velden en Philippe Pierlot werkte ze verder met haar eigen ensembles Ensemble La Favorita en S105. Anna trad op in heel Europa met ensembles als Ricercar Consort, Orfeo Orchestra, de Nederlandse Bachvereniging en Musica Profana.

Earl Christy

Earl Christy

Luit, Theorbe

Earl Christy (VS) is een specialist in renaissance- en barokmuziek en heeft uitgebreid onderzoek gedaan in archieven en bibliotheken in heel Europa en heeft veel "vergeten" aspecten van de luit gepubliceerd. Hij is een veelgevraagd continuospeler en docent. Als componist verkent hij de technische grenzen van de luit binnen de context van de muzikale taal van de 18e eeuw. Zijn werken zijn te horen op de cd “Neue Lautenfrüchte”.

Lena Rademann

Lena Rademann

Barokviool, altviool

Lena Rademann speelt barokviool en barokaltviool en heeft een levendige passie voor kamermuziek. Na haar studie aan het conservatorium van Den Haag, rondde zij in 2021 cum laude haar opleiding af aan de Schola Cantorum Basiliensis. Verschillende van haar kamermuziekgroepen zijn bekroond met prijzen, zoals de Gebrüder Graun Preis (DNMO kamerensemble), de 1e prijs van het Internationaal Van Wassenaer Concours (Amaconsort) en de 1e prijs van de Berlin Bach Competition (Flor Galante).

Tomoe Badiarova

Barokviool

Na haar studie moderne viool specialiseerde Tomoe Badiarova zich op barokviool aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tomoe is aanvoerder van het Bremer Barokorchester, voerde in 2021 het tweede orkest aan in de uitvoering van de Matthäus-Passion met Ton Koopman en trad o.a. op met Bach Collegium Japan en La Petite Bande. Met het ensemble Los Temperamentos voert zij Latijns-Amerikaanse barokmuziek uit. In 2021 stond zij met Ensemble Postscript in het hoofdprogramma van Festival Oude Muziek Utrecht.

Jesse Solway

Contrabas

De Canadese contrabassist Jesse Solway is orkest- en kamermusicus op zowel moderne als barokcontrabas. Hij studeerde eerst in Toronto waarna hij een bachelor moderne contrabas afrondde op het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens rondde hij een master barokcontrabas af op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij trad op met orkesten als The Orchestra of the Age of Enlightenment, Apollo Ensemble, La Petite Bande, Bremer Barockorchester, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten.

David Mackor

David Mackor

Luit, Theorbe

David Mackor begon met klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam waarna hij al snel overstapte op de luit en theorbe. Hij trad onder meer op als solist met het Nederlands Blazers Ensemble in het Concertgebouw bij het Turning East wereldmuziekfestival met een programma van Bach en soefimuziek en begeleidde hij Maarten Koningsberger (bariton) in het tv-programma “De Tiende van Tijl”. Hij vormt het Duo Serenissima met sopraan Elisabeth Hetherington.

Nicholas Emmerson

Zink

Nicholas Emmerson rondde met onderscheiding zijn masterstudie baroktrompet af bij Susan Williams op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Vervolgens studeerde hij zink bij Marleen Leicher (Antwerpen) en Gebhard David (Bremen). Hij treedt regelmatig op met verschillende ensembles, waaronder Il Gardellino, Les Muffatti, Bach Collegium Japan, Vox Luminis en de Nederlandse Bachvereniging. Ook is hij samen met Andrew Hallock muzikaal leider van het historische koperensemble Copper & Zink.

Hed Yaron Meyerson

Barokviool

In 2016 trad Hed Yaron Meyerson toe tot het Rotterdams Philharmonisch Orkest als 1e assistent-concertmeester. Hij is viooldocent aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Recent was hij te gast bij het Antwerp Symphony Orchestra en het Orkest van de 18e Eeuw en nam hij deel aan concerten van de Rotterdam Chamber Music Society. In de International Bach Competition in Leipzig (2018) ontving hij de 3e prijs en was de enige prijswinnaar die het programma op barokviool speelde.

Marijn Slappendel

Marijn Slappendel

Orgel

Marijn Slappendel studeerde orgel, kerkmuziek en koordirectie in Utrecht en klavecimbel en basso continuo aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is als cantor-organist werkzaam in de Barbarakerk te Culemborg en hij is daar vaste bespeler van de historische orgels.

Pablo Gregorian

Pablo Gregorian

Tenor

De Armeens-Nederlandse tenor Pablo Gregorian is solist en ensemblezanger en zingt zowel oratorium, opera als lied. Momenteel rondt hij zijn masterstudie af aan CODARTS in Rotterdam bij Marcel Reijans. Als solist trad Pablo Gregorian onder meer op met Apollo Ensemble en leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en concerteerde hij op o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Hij is als ensemblezanger verbonden aan de Nederlandse Bachvereniging.

Federico Forla

Barokhobo

Federico Forla studeerde moderne hobo in Turijn en Parma voordat hij naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag kwam om eerst moderne hobo en daarna barokhobo te studeren. Hij speelde onder andere met de Academy of Ancient Music, het Metropole Orkest en het Residentie Orkest en werkte onder andere met dirigenten Valerij Gergiev en Richard Egarr. Federico is in het bijzonder geïnteresseerd in het uitvoeren van kamermuziek. Hij had optredens op de Festspiele Zürich en het Festival Oude Muziek in Utrecht.

Tinka Pypker

Tinka Pypker

Sopraan

De sopraan Tinka Pypker studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in 2019 en de Dutch National Opera Academy in 2021. Tinka voelt zich thuis in veel verschillende stijlen, van barok, tot romantiek, tot nieuwe muziek. Voor de uitvoering van oude muziek, studeerde ze met specialisten als Jill Feldman. Tinka heeft veel ervaring op de concert- en operapodia. Zo soleerde ze met het Residentie Orkest, en maakte in september 2021 haar debuut bij de Nationale Opera in Zemlinsky’s Der Zwerg.

Femke Huizinga

Femke Huizinga

barokviool, altviool

Femke Huizinga studeerde na filosofie, barokviool en barokaltviool bij Antoinette Lohmann aan het Utrechts Conservatorium. Zij is als orkestmusicus werkzaam bij o.a. de Nederlandse Bachvereniging, Anima Eterna Brugge, La Sfera Armoniosa en The Northern Consort. Femke is daarnaast een actief kamermusicus en mede-oprichtster van een aantal ensembles: strijktrio Gesto Antico, viool/klavecimbel duo La Corella, viool/gitaar duo Huizinga-Elias.

Henriëtte Wirth

Henriëtte Wirth

Klavecimbel, barokharp

Henriëtte Wirth speelt piano, klavecimbel, fortepiano en barokharp en is musicoloog. Als pianist speelt zij solo en is ze sinds 2009 lid van het Arcadië Trio en vormt samen met Pablo Gregorian het liedduo art.song. Als barokharpiste is ze lid van ensemble L'Olivastro. Daarnaast is ze klaveciniste van het ensemble La Favorita. Sinds 2007 is Henriëtte verbonden aan de Universiteit Utrecht als docent piano en klavecimbel aan het universitair cultureel centrum Parnassos.

Pieter Dirksen

Pieter Dirksen

Klavecimbel

Pieter Dirksen is klavecinist, organist en musicoloog. Hij promoveerde in 1996 cum laude op een proefschrift over de klaviermuziek van Jan Pieterszoon Sweelinck. Pieter is lid van Combattimento, van La Suave Melodia en speelt regelmatig met Opera Zuid. Ook is hij titulair organist in de Martinuskerk te Cuijk. Cd-opnames verschenen van hem met muziek van Sweelinck (Edison 2003), Scheidemann, Froberger, Louis Couperin, Böhm, Vivaldi, Bach (Kunst der Fuge, Goldbergvariaties, Gambasonates).

Bernat Gili

Fagot

Bernat Gili is geboren in Barcelona, waar hij fagot studeerde bij Josep Borràs, en in 2018 afstudeerde aan het ESMUC. In 2020 studeerde hij af met een Master aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Donna Agrell. Bernat heeft samengewerkt met oude muziek orkesten zoals het Orkest van de Achttiende Eeuw, Orchestra of the Age of Enlightenment, Collegium 1704, Orkester Nord und Lutherse Bach Ensemble. Hij werd hoofdfagottist van Das Neue Mannheimer Orchester in 2019.