Butter Quartet

Zondag 17 november, 14:30 uur

Vroegklassieke strijkkwartetten op historische instrumenten

Het Butter Quartet specialiseert zich in de historische uitvoeringspraktijk van vroegklassieke strijkkwartetten. Zij wonnen in 2023 het strijkkwartetstipendium van het Kersjes Fonds. U hoort werken van o.a. Vanhal, Von Dittersdorf en Haydn.

Engelse muziek voor gambaconsort

  • Programma nader bekend te maken, o.a. strijkkwartetten van Vanhal, Von Dittersdorf en Haydn.
Cello

Evan Buttar

In 2014 verhuisde cellist Evan Buttar speciaal naar Nederland om barokcello te studeren aan het Koninklijk Conservatorium bij Jaap ter Linden. Na zijn afstuderen in 2016 begon hij aansluitend aan een studie viola da gamba bij Mieneke van der Velden en Philippe Pierlot. Evan trad o.a. op met het Orkest van de Achttiende Eeuw en Le Concert des Nations en is mede-oprichter van het Butter Quartet, dat zich toelegt op de historische uitvoeringspraktijk van klassieke strijkkwartetten. Foto: © Bertrand PICHENE.
Viool

Anna Jane Lester

Biografie volgt.
Altviool

Isabel Franenberg

Biografie volgt.
Viool

Chloe Prendergast

Biografie volgt.

Kaartverkoop

Kaarten voor dit concert zijn binnenkort te verkrijgen via boekhandel Tomey in Culemborg, of binnenkort online via klassiekemuziek.nl. Wilt u nu al kaarten reserveren? Meld u dan aan als donateur. Dan kunt u, afhankelijk van het gedoneerde bedrag, twee of meer kaarten reserveren, ook al voor dit concert.

Koop binnenkort online kaarten
Boekhandel Tomey