Italiaanse blazers

Zaterdag 26 februari, 15:00 uur

Sonates en triosonates uit Venetië van Lotti, Besozzi en Hasse

De gebroeders Besozzi, virtuozen op hobo en fagot uit Parma, ontmoetten op hun Europese tournee de gevierde operacomponisten Lotti en Hasse. Deze waren jarenlang verbonden aan het Ospedale degli Incurabili waar ze doceerden en waarvoor ze religieuze muziek schreven. Dat ze van alle markten thuis waren, bewijst wel dit programma vol schitterende sonates en triosonates in galante stijl met blazers in de hoofdrol.

Sonates en triosonates uit Venetië van Lotti, Besozzi en Hasse

  • Antonio Lotti (1667–1740) – Trio sonata in A for traverso, oboe d’amore, and basso continuo
  • Alessandro Besozzi (1702 – 1775) – Sonata per Oboe e Fagotto obbligati in F
  • Johann Adolf Hasse (1699 – 1783) – Flute sonata in G
  • Girolamo Besozzi (1745 – 1788) – Bassoon sonata in B flat
  • Johann Adolf Hasse (1699 – 1783) – Trio sonata in D, Op.2 No.6 for traverso, oboe, and basso continuo
Anders Muskens
Klavecimbel

Anders Muskens

Anders studeerde moderne piano in Edmonton, Alberta en vervolgens fortepiano en klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op dit moment doet hij een promotieonderzoek over de toepassing van achttiende-eeuws retorisch acteren op de muzikale uitvoeringspraktijk. Ook componeert en improviseert hij in 18e-eeuwse stijl. In 2016 richtte hij Das Neue Mannheimer Orchester op, een orkest dat zich toelegt op galant repertoire. Hij experimenteert ook met instrumentontwerp van historische hobo’s, en is afgestudeerd in elektrotechniek.
Fagot

Bernat Gili

Bernat Gili is geboren in Barcelona, waar hij fagot studeerde bij Josep Borràs, en in 2018 afstudeerde aan het ESMUC. In 2020 studeerde hij af met een Master aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Donna Agrell. Bernat heeft samengewerkt met oude muziek orkesten zoals het Orkest van de Achttiende Eeuw, Orchestra of the Age of Enlightenment, Collegium 1704, Orkester Nord und Lutherse Bach Ensemble. Hij werd hoofdfagottist van Das Neue Mannheimer Orchester in 2019.
Florencia Gómez
Traverso

Florencia Gómez

Florencia heeft samengewerkt met o.a. Apollo ensemble, Holland Baroque Society, Dutch Baroque, Wrocławska Orkiestra Barokowa, Musica Amphion, La Folia Barockorchester, Orkest van de Achttiende Eeuw.

Aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag behaalde zij haar Bachelor - en Masterdiploma’s oude fluiten. Haar onderzoek naar het karakter van de fluit en de aanwezigheid van fluiten in renaissance-iconografie heeft haar ertoe gebracht om lezingen te geven voor de Royal Music Association in Londen, de National University for the Arts in Argentina, en anderen.

Barokhobo

Federico Forla

Federico Forla studeerde moderne hobo in Turijn en Parma voordat hij naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag kwam om eerst moderne hobo en daarna barokhobo te studeren. Hij speelde onder andere met de Academy of Ancient Music, het Metropole Orkest en het Residentie Orkest en werkte onder andere met dirigenten Valerij Gergiev en Richard Egarr. Federico is in het bijzonder geïnteresseerd in het uitvoeren van kamermuziek. Hij had optredens op de Festspiele Zürich en het Festival Oude Muziek in Utrecht.

Kaartverkoop

Kaarten voor het concert van Pieter Dirksen zijn te verkrijgen via boekhandel Tomey in Culemborg, of online via klassiekemuziek.nl.

Koop kaarten voor dit concert

Een gelimiteerd aantal kaarten is nu al te verkrijgen via boekhandel Tomey in Culemborg. De online kaartverkoop opent naar verwachting op woensdag 2 februari en zal verlopen via klassiekemuziek.nl.

Er geldt een speciale festivalaanbieding: drie verschillende kaarten voor in totaal € 25,-.

Koop festivaltickets onlineFestivalaanbieding: 3 kaarten voor €25,-
Boekhandel Tomey