Motetten van de rode priester

Zondag 27 februari, 15:00 uur

Sopraanmotetten en concerten van Vivaldi

De roodharige Vivaldi werd op zijn 25e tot priester gewijd en begon aansluitend aan zijn carrière aan het Ospedale della Pietà als viooldocent en componist, die dertig jaar zou omvatten. Hij schreef de muziek voor alle liturgische vieringen en twee strijkersconcerten per maand, waarvan u er op dit concert drie zult horen. Centraal in dit concert staan drie sopraanmotetten. De vereiste vocale virtuositeit en de hoge ligging van de zangpartij maakt dat dit concertprogramma alleen wordt uitgevoerd door de meest dappere sopranen.

Sopraanmotetten en concerten van Vivaldi

  • Antonio Vivaldi: Concert in d mineur RV 127
  • Antonio Vivaldi: Sum in medio tempestatum RV 632 deel 1
  • Antonio Vivaldi: Concert in g mineur RV 156
  • Antonio Vivaldi: Nulla in mundo pax RV 630
  • Antonio Vivaldi: Concert in C groot RV 114
  • Antonio Vivaldi: In furore iustissimae irae RV 626
Tinka Pypker
Sopraan

Tinka Pypker

De sopraan Tinka Pypker studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in 2019 en de Dutch National Opera Academy in 2021. Tinka voelt zich thuis in veel verschillende stijlen, van barok, tot romantiek, tot nieuwe muziek. Voor de uitvoering van oude muziek, studeerde ze met specialisten als Jill Feldman. Tinka heeft veel ervaring op de concert- en operapodia. Zo soleerde ze met het Residentie Orkest, en maakte in september 2021 haar debuut bij de Nationale Opera in Zemlinsky’s Der Zwerg.
Lena Rademann
Barokaltviool

Lena Rademann

Lena Rademann speelt barokviool en barokaltviool en heeft een levendige passie voor kamermuziek. Na haar studie aan het conservatorium van Den Haag, rondde zij in 2021 cum laude haar opleiding af aan de Schola Cantorum Basiliensis. Verschillende van haar kamermuziekgroepen zijn bekroond met prijzen, zoals de Gebrüder Graun Preis (DNMO kamerensemble), de 1e prijs van het Internationaal Van Wassenaer Concours (Amaconsort) en de 1e prijs van de Berlin Bach Competition (Flor Galante).
Anna Lachegyi
Barokcello

Anna Lachegyi

Anna Lachegyi speelt barokcello en viola da gamba, zowel solistisch als in verschillende ensembles. Na haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Mieneke van der Velden en Philippe Pierlot werkte ze verder met haar eigen ensembles Ensemble La Favorita en S105. Anna trad op in heel Europa met ensembles als Ricercar Consort, Orfeo Orchestra, de Nederlandse Bachvereniging en Musica Profana.
Henriëtte Wirth
Klavecimbel

Henriëtte Wirth

Henriëtte Wirth speelt piano, klavecimbel, fortepiano en barokharp en is musicoloog. Als pianist speelt zij solo en is ze sinds 2009 lid van het Arcadië Trio en vormt samen met Pablo Gregorian het liedduo art.song. Als barokharpiste is ze lid van ensemble L'Olivastro. Daarnaast is ze klaveciniste van het ensemble La Favorita. Sinds 2007 is Henriëtte verbonden aan de Universiteit Utrecht als docent piano en klavecimbel aan het universitair cultureel centrum Parnassos.
Earl Christy
Theorbe

Earl Christy

Earl Christy (VS) is een specialist in renaissance- en barokmuziek en heeft uitgebreid onderzoek gedaan in archieven en bibliotheken in heel Europa en heeft veel "vergeten" aspecten van de luit gepubliceerd. Hij is een veelgevraagd continuospeler en docent. Als componist verkent hij de technische grenzen van de luit binnen de context van de muzikale taal van de 18e eeuw. Zijn werken zijn te horen op de cd “Neue Lautenfrüchte”.
Femke Huizinga
Barokviool

Femke Huizinga

Femke Huizinga studeerde na filosofie, barokviool en barokaltviool bij Antoinette Lohmann aan het Utrechts Conservatorium. Zij is als orkestmusicus werkzaam bij o.a. de Nederlandse Bachvereniging, Anima Eterna Brugge, La Sfera Armoniosa en The Northern Consort. Femke is daarnaast een actief kamermusicus en mede-oprichtster van een aantal ensembles: strijktrio Gesto Antico, viool/klavecimbel duo La Corella, viool/gitaar duo Huizinga-Elias.
Barokviool

Hed Yaron Meyerson

In 2016 trad Hed Yaron Meyerson toe tot het Rotterdams Philharmonisch Orkest als 1e assistent-concertmeester. Hij is viooldocent aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Recent was hij te gast bij het Antwerp Symphony Orchestra en het Orkest van de 18e Eeuw en nam hij deel aan concerten van de Rotterdam Chamber Music Society. In de International Bach Competition in Leipzig (2018) ontving hij de 3e prijs en was de enige prijswinnaar die het programma op barokviool speelde.

Kaartverkoop

Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen via boekhandel Tomey in Culemborg, of online via klassiekemuziek.nl.

Koop kaarten voor dit concert

Een gelimiteerd aantal kaarten is nu al te verkrijgen via boekhandel Tomey in Culemborg. De online kaartverkoop opent naar verwachting op woensdag 2 februari en zal verlopen via klassiekemuziek.nl.

Er geldt een speciale festivalaanbieding: drie verschillende kaarten voor in totaal € 25,-.

Koop festivaltickets onlineFestivalaanbieding: 3 kaarten voor €25,-
Boekhandel Tomey