Händel in Italië

Zaterdag 10 februari, 20:00 uur

Vioolsonates van Händel en Corelli

U hoort een schitterende selectie vioolsonates van Corelli en Händel. Tijdens Händels bezoek aan Rome in 1707 deelde hij als klavecinist het podium met de vioolvirtuoos Corelli. Zoals de Saksische componist zich eerder moeiteloos de Franse stijl had eigengemaakt, kreeg zijn muziek nu een onmiskenbaar Italiaans karakter.

Vioolsonates van Händel en Corelli

  • Programma nader bekend te maken.
Barokviool

Hed Yaron Meyerson

In 2016 trad Hed Yaron Meyerson toe tot het Rotterdams Philharmonisch Orkest als 1e assistent-concertmeester. Hij is viooldocent aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Recent was hij te gast bij het Antwerp Symphony Orchestra en het Orkest van de 18e Eeuw en nam hij deel aan concerten van de Rotterdam Chamber Music Society. In de International Bach Competition in Leipzig (2018) ontving hij de 3e prijs en was de enige prijswinnaar die het programma op barokviool speelde.
Henriëtte Wirth
Klavecimbel

Henriëtte Wirth

Henriëtte Wirth speelt piano, klavecimbel, fortepiano en barokharp en is musicoloog. Als pianist speelt zij solo en is ze sinds 2009 lid van het Arcadië Trio en vormt samen met Pablo Gregorian het liedduo art.song. Als barokharpiste is ze lid van ensemble L'Olivastro. Daarnaast is ze klaveciniste van het ensemble La Favorita. Sinds 2007 is Henriëtte verbonden aan de Universiteit Utrecht als docent piano en klavecimbel aan het universitair cultureel centrum Parnassos.

Kaartverkoop

Kaarten zijn binnenkort te verkrijgen via boekhandel Tomey in Culemborg, of nu al online:

Koop online kaarten
Boekhandel Tomey