Maak kennis met muziekinstrumenten

Zaterdag 26 februari, 12:30 – 14:30 uur

Zondag 27 februari, 12:30 – 14:30 uur

Leer net als Venetiaanse weeskinderen een muziekinstrument te bespelen

Leer een instrument bespelen net als de Venetiaanse weeskinderen dat ooit deden. In elke kamer van het weeshuis kun je dit weekend kennismaken met een ander instrument onder begeleiding van docenten van Kunst Educatie Culemborg. Op zaterdag kun je kennismaken met de dwarsfluit, de viool, de hobo en de contrabas. Op zondag staan er weer vier nieuwe instrumenten in de schijnwerpers: trombone, blokfluit, cello en gitaar!

En dat is niet alles, op vertoon van het carnavalsmasker kan ieder kind gratis mee naar alle concerten, mits er nog plekken beschikbaar zijn!

Op het gebied van kunsteducatie is  Kunst Educatie Culemborg (KEC) het centrale aanspreekpunt in Culemborg en omgeving. De docenten hebben een zelfstandige lespraktijk onder de paraplu van KEC en organiseren gezamenlijke grote muziekuitvoeringen en open dagen. Bij KEC volgen wekelijks meer dan 450 leerlingen muziek- of beeldende kunstlessen. KEC-docenten verzorgen ook voor groep 1 t/m 6 van alle 13 basisscholen in Culemborg het binnenschools muziekaanbod. Ook verzorgen KEC-docenten een deel van het buitenschoolse muziek- en beeldende kunstaanbod voor basisschoolleerlingen vanaf groep 1 in de vorm van o.a. instrument4U en atelierlessen.

dwarsfluitdocent

Marilou Krouwel

Marilou Krouwel studeerde dwarsfluit aan het Utrechts Conservatorium. Haar leerlingen komen uit de hele regio en ver daarbuiten. Door haar inmiddels jarenlange ervaring als docente weet Marilou haar leerlingen, jong en oud, beginners en gevorderden, steeds te begeleiden en verder te brengen in hun muzikale ontwikkeling. Leerlingen hebben de mogelijkheid om het opleidingstraject te volgen van landelijke gecertificeerde muziekexamens.
gitaardocent

Martin Meijer

Martin Meijer studeerde klassiek gitaar (DM, UM) aan het Utrechts Conservatorium en heeft ruim 25 jaar ervaring als gitaardocent. Tijdens zijn lessen brengt hij graag het enthousiasme over dat hij van zijn eerste docent heeft meegekregen. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, veel of weinig talent hebt, of je wilt optreden of voor jezelf wilt spelen. Uit het gitaarspelen kun je enorm veel plezier en voldoening halen.
hobodocent

Niels Pol

Niels Pol studeerde hobo aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam. Al vanaf jonge leeftijd werd hij gegrepen door het unieke, warme geluid van dit instrument. In de hobolessen staat de ontwikkeling van de leerling voorop, dit bepaalt de manier van lesgeven en de muziekkeuze. Vanaf ongeveer 7 jaar kun je beginnen met hobo spelen. In de lessen komt ook aan bod hoe je goed thuis kunt leren oefenen.
blokfluitdocent

Leonard Krijgsman

Leonard Krijgsman studeerde blokfluit aan het Utrechts Conservatorium. Plezier, persoonlijke aanpak en samenspel zijn de belangrijke uitgangspunten in zijn lessen. Daarnaast komen verschillende speeltechnieken aan bod. Bovendien is er ruimte om uit te breiden naar de altblokfluit. Ook komen de verschillende stijlperiodes aan bod: middeleeuwen, renaissance, barok en modern.
viooldocent

Hannah Laurens

Na haar vioolstudie aan de Guildhall School of Music and Drama te Londen richtte Hannah haar vioollespraktijk in Engeland op, eerst in Londen en later in Eynsham, net ten westen van Oxford. Met veel toewijding geeft zij haar leerlingen les: naast een gedegen technische basis krijgen haar leerlingen veel gevoel voor muziek mee. Haar leerlingen behalen regelmatig ‘distinctions’ in hun muziekexamens en recent werd een van haar leerlingen tot de Jong Talent klas van het Birmingham Conservatoire toegelaten. Behalve de wekelijkse lessen organiseert Hannah concerten en Masterclasses: hoogtepunten van het jaar voor haar leerlingen!
cellodocent

Floor Bakker

Als zevenjarig meisje raakte Floor betoverd door de klank van de cello. Haar enthousiasme voor dit prachtige instrument wil zij sindsdien al graag met iedereen delen! Floor studeerde afgelopen jaar cum laude af voor klassiek cello aan het Tilburgs conservatorium. Floor geeft celloles aan beginners en gevorderden, aan jong en oud en geeft naast haar activiteiten als cellodocent ook veel concerten.
trombonedocent

Beppie Schalken

Beppie Schalken studeerde trombone aan het Tilburgs Conservatorium. Haar aanpak is persoonlijk, zij maakt een plan voor elke leerling, waarbij spelplezier en muzikale ontwikkeling de belangrijkste doelen zijn. Zij speelt in het orkest de ereprijs in Apeldoorn en houdt ervan om met haar trombone in het theater te staan.
Ruben Heimans
contrabasdocent

Ruben Heimans

Ruben studeerde contrabas en bijvak piano aan het Utrechts Conservatorium. Hij heeft een brede muzikale belangstelling en speelt van klassiek tot jazz. Hij heeft veel ervaring met lesgeven aan zowel kinderen als volwassenen. Bij lesgeven probeert hij zoveel in te spelen op de muzikale interesses van de leerling. Ruben speelt momenteel veel jazz en gypsy jazz in diverse combo's en valt daarnaast regelmatig in bij orkesten. Ook geeft hij basgitaar- en pianoles.

Vrije inloop

Het is niet noodzakelijk om kaartjes te kopen of een tijdslot te reserveren voor deze activiteit. Kom naar het Weeshuismuseum en laat uw coronatoegangsbewijs zien bij aankomst en u kunt meteen aansluiten!

Wilt u kaartjes kopen voor de festivalconcerten? Er geldt een speciale festivalaanbieding: drie verschillende kaarten voor in totaal € 25,-.

Koop festivaltickets onlineFestivalaanbieding: 3 kaarten voor €25,-
Weeshuismuseum