Motetten uit de Thomaskirche

Zaterdag 27 juli, 15:00 uur

Vocale muziek uit het Leipzig van vóór J.S. Bach

Voordat J.S. Bach in 1723 de prestigieuze post van Thomaskantor van Leipzig in de wacht sleepte, gingen minstens 16 anderen hem voor. De taken van de Thomaskantor waren uitgebreid: niet alleen was hij verantwoordelijk voor de muziek in de vier belangrijkste kerken van Leipzig, ook gaf hij les aan de Thomasschule, waar jongens een (muzikale) opleiding kregen. In dit concert hoort u het resultaat van een muzikale uitwisseling tussen zangers uit Nederland en het Voicemade Ensemble uit Leipzig, dat voor een deel bestaat uit zangers die naar de Thomasschule gingen, want deze school bestaat nog steeds. Op het programma staat vocale muziek die in Leipzig is geschreven door de voorgangers van J.S. Bach.

Vocale muziek uit het Leipzig van vóór J.S. Bach

  • o.a. Knüpfer, Schein, Michael
     Programma nader bekend te maken.
Pablo Gregorian
Tenor

Pablo Gregorian

De Armeens-Nederlandse tenor Pablo Gregorian is solist en ensemblezanger en zingt zowel oratorium, opera als lied. Momenteel rondt hij zijn masterstudie af aan CODARTS in Rotterdam bij Marcel Reijans. Als solist trad Pablo Gregorian onder meer op met Apollo Ensemble en leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en concerteerde hij op o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Hij is als ensemblezanger verbonden aan de Nederlandse Bachvereniging.
Henriëtte Wirth
Orgel

Henriëtte Wirth

Henriëtte Wirth speelt piano, klavecimbel, fortepiano en barokharp en is musicoloog. Als pianist speelt zij solo en is ze sinds 2009 lid van het Arcadië Trio en vormt samen met Pablo Gregorian het liedduo art.song. Als barokharpiste is ze lid van ensemble L'Olivastro. Daarnaast is ze klaveciniste van het ensemble La Favorita. Sinds 2007 is Henriëtte verbonden aan de Universiteit Utrecht als docent piano en klavecimbel aan het universitair cultureel centrum Parnassos.

Voicemade Ensemble

Kaartverkoop

Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen via boekhandel Tomey in Culemborg, of online via klassiekemuziek.nl. Wilt u voor meerdere concerten kaarten reserveren? Meld u dan aan als donateur. Dan bent u over het algemeen voordeliger uit.

Boekhandel Tomey