Muziek voor Versailles

Zondag 7 april, 14:30 uur

Muziek voor Versailles

In 1724 schreef Couperin l’Apothéose de Corelli als eerbetoon aan de vioolmeester. Een jaar later volgde het eerbetoon aan Lully. De traverso, gamba en barokviool geven elk hun eigen klank aan het ensemble, samen ontstaat een onmiskenbaar Franse mélange die zo karakteristiek is voor de Franse hoogbarok.

Muziek voor Versailles

  • François Couperin (1668 – 1733): Apothéose de Corelli
  • François Couperin (1668 – 1733): Apothéose de Lully
  • François Couperin (1668 – 1733): Les Nations, La Françoise
Barokviool

Hed Yaron Meyerson

In 2016 trad Hed Yaron Meyerson toe tot het Rotterdams Philharmonisch Orkest als 1e assistent-concertmeester. Hij is viooldocent aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Recent was hij te gast bij het Antwerp Symphony Orchestra en het Orkest van de 18e Eeuw en nam hij deel aan concerten van de Rotterdam Chamber Music Society. In de International Bach Competition in Leipzig (2018) ontving hij de 3e prijs en was de enige prijswinnaar die het programma op barokviool speelde.
Viola da gamba

Evan Buttar

Biografie volgt.
Florencia Gómez
Traverso

Florencia Gómez

Biografie volgt.
Henriëtte Wirth
Barokharp

Henriëtte Wirth

Henriëtte Wirth speelt piano, klavecimbel, fortepiano en barokharp en is musicoloog. Als pianist speelt zij solo en is ze sinds 2009 lid van het Arcadië Trio en vormt samen met Pablo Gregorian het liedduo art.song. Als barokharpiste is ze lid van ensemble L'Olivastro. Daarnaast is ze klaveciniste van het ensemble La Favorita. Sinds 2007 is Henriëtte verbonden aan de Universiteit Utrecht als docent piano en klavecimbel aan het universitair cultureel centrum Parnassos.

Kaartverkoop

Kaarten zijn binnenkort te verkrijgen via boekhandel Tomey in Culemborg, of nu al online:

Koop online kaarten
Boekhandel Tomey