Voorleesconcert

Zaterdag 6 april, 15:00 uur & 16:00 uur

Tibetaans sprookje voor kinderen vanaf 6 jaar

Een meisje dat prachtig fluit speelt en een jongen die de viool kan laten zingen beklimmen de Wolkenberg om raad te vragen aan een kluizenaar: kunnen ze de wereld redden van ongekende droogte?

Muziek voor Versailles

  • François Couperin (1668 – 1733): Apothéose de Corelli
  • François Couperin (1668 – 1733): Apothéose de Lully
  • François Couperin (1668 – 1733): Les Nations, La Françoise
Barokviool

Hed Yaron Meyerson

In 2016 trad Hed Yaron Meyerson (viool en barok-
viool) toe tot het Rotterdams Philharmonisch Orkest
als plaatsvervangend concertmeester. Recent was hij
te gast bij o.a. het Concertgebouworkest en het
Orkest van de Achttiende Eeuw. Hij ontving de derde prijs in de International Bach Competition in Leipzig (2018), waarbij hij de enige prijswinnaar was die het programma op barokviool speelde.
Viola da gamba

Evan Buttar

In 2014 verhuisde cellist Evan Buttar speciaal naar Nederland om barokcello te studeren aan het Koninklijk Conservatorium bij Jaap ter Linden. Na zijn afstuderen in 2016 begon hij aansluitend aan een studie viola da gamba bij Mieneke van der Velden en Philippe Pierlot. Evan trad o.a. op met het Orkest van de Achttiende Eeuw en Le Concert des Nations en is mede-oprichter van het Butter Quartet, dat zich toelegt op de historische uitvoeringspraktijk van klassieke strijkkwartetten. Foto: © Bertrand PICHENE.
Florencia Gómez
Traverso

Florencia Gómez

In 2011 rondde Florencia Gómez (traverso) als eerste de net opgerichte opleiding voor Oude Muziek af aan het conservatorium van Buenos Aires. Sinds 2012 woont zij in Den Haag, waar zij in 2017 een master behaalde aan de Oude Muziekafdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij trad o.a. op met het Orkest van de Achttiende Eeuw en speelde o.a. op het Boston Early Music Festival en het Bachfest Leipzig. Zij is als traversodocent verbonden aan de jong-talentklas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
Henriëtte Wirth
Klavecimbel

Henriëtte Wirth

Henriëtte Wirth speelt (forte)piano, klavecimbel en barokharp en is musicoloog. Zij schreef een doctoraalscriptie over haar oudtante Janny van Wering, de eerste professionele klaveciniste in Nederland. Henriëtte is zowel als solist als kamermusicus actief. In 2009 richtte zij samen met klarinettist Steven Geraads en cellist Timothée Busch het Arcadië Trio op. Tussen 2014 en 2019 was zij artistiek leider van het barokorkest Ars Mirabilis, wat zij oprichtte tijdens haar studie in Brussel. Sinds 2022 is zij artistiek leider van de concertserie Barok aan de Lek in Culemborg.

Kaartverkoop

U kunt kaarten reserveren door een e-mail te sturen naar info@muziekaandelek.nl

Reserveer via e-mail
Boekhandel Tomey