Weihnachtsoratorium

Donderdag 12 december, 19:30 uur

Weihnachtsoratorium

Elk jaar wagen meer dan 100 Utrechtse studenten zich aan het uitvoeren van één van zijn grote werken. Het uitbundige Weihnachtsoratorium met paukengeroffel en loftrompetten is in combinatie met deze jonge enthousiaste musici een waar muzikaal spektakel!

Weihnachtsoratorium

  • Een selectie van cantates uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach

Utrechts Studenten Koor en Orkest

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) bestaat uit ongeveer 150 studenten en is daarmee één van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland.

Bij het USKO zitten studenten van allerlei opleidingen met een gezamenlijke passie: muziek maken. Het USKO is in 1945 opgericht met als doel klassieke muziek, met name die van J.S. Bach, voor jonge mensen toegankelijk te maken en om te verbinden. Ieder jaar voert het USKO een werk uit van Bach in een 3-jarige cyclus: de Matthäus Passion, de Johannes Passion en de Hohe Messe. Het USKO heeft drie concertreeksen per collegejaar: het Bachprogramma en twee andere programma’s. Met het Bachprogramma gaat het USKO op repetitiekamp (meestal in de kerstvakantie), en daarna op tournee naar het buitenland.

Dirigent

Stijn Berkouwer

De Nederlandse dirigent Stijn Berkouwer heeft concerten gegeven met het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest, het Orkest van het Oosten, het Noord Nederlands Orkest, Opera Zuid, het Nesko, en Opera Lab Berlin en won in 2016 de Anton Kersjes Beurs voor jonge dirigenten. Naast het USKO (Utrechts Studenten Koor en Orkest) is hij ook chef-dirigent van het orkest van Krashna Musika (studentenorkest in Delft). In 2020 was hij te gast bij Podium Witteman met het Nederlands Philharmonisch Orkest en dirigeerde hij een ensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest. Stijn Berkouwer volgde masterclasses bij Bernard Haitink en David Robertson en in Tanglewood. Daarnaast was hij assistent dirigent bij Ivan Fischer, Simon Rattle, het Concertgebouworkest, het Konzerthausorchester Berlin en bij de Nederlandse Reisopera.
Sopraan

Valérie Stammet

Valérie Stammet is een sopraan uit Luxemburg, gevestigd in Nederland. Ze begon haar muzikale reis aan het Conservatorium van Esch-sur-Alzette, waar ze diploma's behaalde in zang, cello, piano, kamermuziek en koordirectie, onder andere. Tussen 2013 en 2021 had ze zanglessen van Mariette Kemmer, Arthur Stammet en Claudia Moulin aan hetzelfde conservatorium. In 2017 begon ze haar zangstudie aan het Conservatorium van Maastricht in de klas van Yvonne Schiffelers, waar ze in 2021 haar bachelordiploma behaalde en in 2024 haar masterdiploma.

Als zangeres heeft ze al meerdere keren opgetreden als soliste, waaronder concerten met het vocaal ensemble van het Conservatorium van Esch-sur-Alzette en met de vocale groep "Arthur's Round." Tijdens 2020 en 2021 trad Valérie verschillende keren op als soliste in het dans- en theaterstuk "Ecological Anxiety Disorder" van cie Eddi van Tsui in Luxemburg. Sinds april 2023 neemt ze regelmatig deel aan verschillende projecten met het Limburgse kamerkoor Studium Chorale.

Haar recente hoogtepunten zijn onder andere de vertolking van Lory in de herneming van de Luxemburgse operette “An der Schwemm” van Lou Koster in januari 2024 en verschillende optredens als sopraansoliste in J.S. Bachs Johannes-Passion met het Utrechts Studenten Koor en Orkest in maart en april 2024.

Pablo Gregorian
Tenor

Pablo Gregorian

De Armeens-Nederlandse tenor Pablo Gregorian is solist en ensemblezanger en heeft een veelzijdige interesse in zowel oratorium, opera, lied als oude muziek. Na het voltooien van de masteropleidingen Theoretische Natuurkunde en Geofysica aan de Universiteit Utrecht studeerde hij zang aan de Oude Muziekafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en rondde hij zijn zangstudie af met het behalen van een master klassiek zang aan CODARTS te Rotterdam bij Marcel Reijans.

Als solist zong Pablo Gregorian onder andere met het Apollo Ensemble, met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en in een aantal volledig geënsceneerde barokopera’s onder leiding van Michael Chance. Hij zong de evangelistenpartij uit Bach’s Matthäus-Passion in onder andere de Thomaskirche in Leipzig. Als liedzanger was hij onder andere te horen op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Hiernaast is hij als ensemblezanger verbonden aan de Nederlandse Bachvereniging, Collegium 1704 uit Praag en het koor van De Nationale Opera.

Altus

Hanno Egger

Geboren en getogen in het Noord-Brabantse Boxmeer, begon Hanno Egger op zijn zevende actief met zingen bij het koor de Zangers van Sint Frans (Venray). Vanaf zijn twaalfde heeft hij enkele jaren zangles gevolgd bij zangpedagoog Ben Benders te Steyl-Tegelen. Hoewel ook bedreven op gitaar en piano, bleef de zang hem het meeste trekken. Tijdens zijn laatste jaar gymnasium volgde hij een vooropleiding bij de ‘Academie Muzikaal Talent’, geleid door Erika Waardenburg. Daar studeerde hij zang bij Selma Harkink, zijn zangdocente sindsdien. In deze periode heeft hij ervaring opgedaan met solo optredens en meegedaan aan verschillende concoursen. In 2019 begon hij aan zijn studie klassieke zang op het Conservatorium van Utrecht, die hij nu voortzet op het conservatorium van
Amsterdam. Hanno is inmiddels een gevraagde jonge countertenor in Nederland door zijn
warme en heldere geluid. Hij treedt regelmatig op als solist voor Bachcantates Utrecht, hij is prijswinnaar van het Nationale Prinses Christina Concours en het Archipel muziekconcours, hij zong op festivals als Opera aan Zee en het Emmy Verhey festival.
Bas

Bas Cornelissen

Bas is masterstudent oude muziek zang bij Xenia Meijer en Sinan Vural aan het Conservatorium van Amsterdam. Als solist heeft hij gezongen in J.S. Bachs Matthäus Passion (Christus), Johannes Passion (alle rollen), verschillende cantates, Buxtehudes Membra Jesu Nostri, Charpentiers Te Deum, Mozarts Requiem en Vaughan Williams' Dona nobis pacem. Bas zingt ook regelmatig in kleine ensembles (Fonos, Cantores Martini), kamer- (PA’dam, Bachkoor Holland, Meesters&Gezellen) en operakoren (Consensus Vocalis/Reisopera). Samen met Leenke de Lege organiseerde Bas in 2023 de Nederlandse première van Steinbergs Passion Week. Naast zijn zangcarrière heeft hij een promotieonderzoek afgerond aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij momenteel docent is aan de afdeling muziekwetenschap.

Kaartverkoop

Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen via boekhandel Tomey in Culemborg, of online via klassiekemuziek.nl.

Meld u dan aan als donateur. Dan kunt u, afhankelijk van het gedoneerde bedrag, twee of meer kaarten reserveren, ook voor dit concert.

Koop online kaarten
Boekhandel Tomey